Bosna Hersek'in AB adaylığına Rusya'dan eleştiri: 'Batı kendi politikalarını dayatmaya çalışıyor'
Avrupa Birliği'nin (AB) geçen hafta Bosna Hersek'e adaylık statüsü vermesine Rusya'dan tepki geldi.
Kararı eleştiren Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Batı'nın kendi politikalarını Batı Balkan ülkelerine dayatmaya çabaladığını ileri sürdü. "Dünyadaki mevcut durum ve Batı'nın yayılmacı çizgisi bağlamında, bu kararın öncelikle bölgenin tamamen jeopolitik olarak fethedilmesi görevinden kaynaklandığı açıktır" diyen Sözcü, AB'nin katılım müzakerelerini, birliğin dış politikasını ve yaptırım kararlarını Balkan ülkelerine "otomatik olarak empoze etmek" için kullandığını söyledi.
"Egemen ve bağımsız Bosna Hersek'i dış himayenin çağdışı rejiminden kurtarmak amacıyla çalışmaya devam etme niyetindeyiz" dedi.
Bosna Hersek'in AB adaylığına Rusya'dan eleştiri: 'Batı kendi politikalarını dayatmaya çalışıyor'
Avrupa Birliği'nin (AB) geçen hafta Bosna Hersek'e adaylık statüsü vermesine Rusya'dan tepki geldi.
yetkilileri ise Bosna Hersek'e adaylık statüsü verilmesi kararının, Ukrayna'daki savaşın yarattığı istikrarsızlığın Batı Balkanlar bölgesine yayılabileceği endişesinden kaynaklandığını belirtiyor.
AB Komisyonu, Bosna-Hersek’in bir bölümünü oluşturan Sırp entitesinin Ukrayna’yı işgal eden Rusya’yı desteklemesini özellikle endişe kaynaığı olarak görüyor.